Flammküche of tarte flambée
Ingrediënten
Bereidingswijze Flammküche of tarte flambée
Stap 1
Meng in een kom de bloem met gist en een halve theelepel zout. Voeg al roerend het water en de olijfolie toe.
Stap 2
Meng alles tot een samenhangend deeg en kneed dit op het werkvlak in vijf tot tien minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Stap 3
Laat het in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats ruim drie kwartier rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 5
Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot langwerpige lappen van twintig cm breed. Leg de deeglappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche.
Stap 6
Snij de prei en de paprika in flinterdunne ringen en reepjes. Verdeel de preiringen, paprika en spekreepjes over het deeg en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Stap 7
Bak de flammküche in de oven in twintig minuten goudbruin en gaar. Serveer de flammküche op een plank en snijd hem in stukken.