Flammkuchen met tomaatjes en basilicumcreme fraiche
Ingrediënten
Bereidingswijze Flammkuchen met tomaatjes en basilicumcreme fraiche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg op het bakpapier af en leg op de bakplaat. Pers de knoflook. Snijd de helft van de basilicumblaadjes fijn. Meng de knoflook met de fijngesneden basilicum en zout en peper naar smaak door de crème fraîche.
Stap 2
Verdeel de basilicumcrème over de deegbodem. Bestrooi met de kaas en verdeel er de tomaatjes over. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin en gaar.
Stap 3
Kook intussen de broccoli in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze direct onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
Stap 4
Meng de broccoli met de rucola, de olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
Stap 5
Leg de flammkuchen op een schaal. Bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en serveer met de broccoli-rucolasalade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie848 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten74 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd20 g