Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Flammkuchen met pompoen en chorizo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Flammkuchen met pompoen en chorizo
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) met het bakpapier uit op de bakplaat.
Stap 3
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Stap 4
Bestrijk het deeg met 1 bakje ricotta (250 g) en beleg met 100 g chorizo Pamplona (vleeswaren).
Stap 5
Meng 400 g pompoenblokjes (koelvers) met 1 el zonnebloemolie en wat peper en verdeel over het deeg.
Stap 6
Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
Stap 7
Snijd in 8 stukken en bestrooi met een ½ zakje rucola (à 85 g).
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie273 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten20 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd6 g