Flammkuchen met boerenkoolpesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Flammkuchen met boerenkoolpesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook. Blancheer de boerenkool met de knoflook in kokend water met een beetje zout. Giet af en druk het vocht eruit.
Stap 2
Pureer de boerenkool met de knoflook in een maatbeker met de staafmixer. Voeg de kaas en olie in delen toe tot een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 3
Roer de crème fraîche los met 1 el sinaasappelrasp en een beetje nootmuskaat. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit over de bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche, laat de randen vrij.
Stap 5
Verdeel er de helft van de boerenkoolpesto in hoopjes tussen en leg er de gerookte zalm in op. Vouw de rand rondom terug. Breek een ei in het midden tussen de zalm.
Stap 6
Bestrooi met zout en versgemalen peper. Bak de flammkuchen 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Stap 7
Verdeel de resterende pesto over de flammkuchen en serveer warm.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie737 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten44 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd17 g