Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Fish and chips
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Fish and chips
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de aardappelpartjes om met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bevroren lekkerbekjes naast elkaar in de ovenschaal.
Stap 2
Rooster de aardappelpartjes en lekkerbekjes onder elkaar 20 min. in de oven. Schep halverwege de aardappeltjes om en wissel de schaal en bakplaat van plek in de oven.
Stap 3
Maak intussen de erwtendip. Kook de erwten 4 min. Giet af, bewaar wat kookvocht en pureer met de staafmixer samen met de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Stap 4
Serveer de aardappeltjes met de vis, erwtendip, augurken en ravigotesaus.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - ovenschaal
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie643 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten70 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd6 g