Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Finse zure-roomtaart met bosbessen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Finse zure-roomtaart met bosbessen
Stap 1
Rasp de sinaasappel.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 3
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met kaneel, kardemon, gemberpoeder, vanillesuiker en wat zout.
Stap 4
Klop in een andere kom de boter en suiker tot een romige crème en klop daarna één voor één de eieren erdoor.
Stap 5
Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Stap 6
Spatel er het bakmeelmengsel en zure room afwisselend in gedeelten door en de sinaasappelschil.
Stap 7
Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 8
Verdeel het bevroren fruit erover.
Stap 9
Schuif de vorm in de oven en bak de taart in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Serveer met lobbig geklopte slagroom en wat extra bosbessen.
