Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Filostengels met feta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Filostengels met feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Doe de geroosterde paprika samen met de feta, komijn, paprikapoeder, peper en amandelschaafsel in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een grove puree.
Stap 3
Verdeel het feta-paprikamengsel in een streep onderaan de vellen filodeeg en bestrijk de vellen rondom met olie.
Stap 4
Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de vellen op tot sigaren.
Stap 5
Leg de filostengels op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van de olie en bak in circa 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een goed afsluitbare trommel.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie112 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd2 g