Filorolletjes met spinazie en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Filorolletjes met spinazie en feta
Stap 1
Laat de spinazie en het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC. Knijp de spinazie uit, verkruimel de feta erboven en meng samen met de pijnboompitten en honing. Breng op smaak met zout en peper en maak er 10 porties van. Smelt de boter.
Stap 2
Halveer de vellen filodeeg in de lengte, zodat je 10 lange vellen hebt. Bewaar de vellen die je nog niet gebruikt onder een vochtige theedoek.
Stap 3
Bestrijk een deegvel met wat gesmolten boter. Schep 1 portie spinaziemengsel aan de korte onderkant van het vel, houd rondom een rand vrij. Rol de börek vanaf de onderkant een slag op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo ook de andere börek.
Stap 4
Leg de börek op de bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bak in 15 min. in de oven licht goudgeel en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie127 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten9 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd4 g
