Filonestje met garnalentartaar
Ingrediënten
Bereidingswijze Filonestje met garnalentartaar
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de deegvellen met boter en snijd elk vel in 6 stukjes. Bekleed 4 holtes van de muffinvorm elk met 6 stukjes deeg. Leg ze onregelmatig over elkaar heen met de punten naar boven, zodat een gekarteld nestje ontstaat. Bak de deegnestjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Stap 2
Klop de eidooier met het citroensap en de knoflook goed los. Giet beide oliën geleidelijk al kloppend erbij, tot de aioli zo dik is als mayonaise. Breng op smaak met zout.
Stap 3
Spoel de garnalen in een vergiet af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Hak de garnalen fijn met een mes of maal kort in de keukenmachine. Meng met de citroenrasp, koriander, een snufje zout en chilipeper.
Stap 4
Zet de filonestjes op borden en verdeel de garnalentartaar erover. Bedruppel met de aioli en garneer met koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - keukenpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten15 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd12 g