Filodeegsigaartjes gevuld met gehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Filodeegsigaartjes gevuld met gehakt
Stap 1
Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 2
Pel de ui en snipper hem fijn.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 4
Voeg het gehakt aan de ui toe en maak het los met een spatel.
Stap 5
Bak het gehakt op matig hoog vuur al omscheppend rul.
Stap 6
Strooi de kaneel en gemberpoeder over het gehakt.
Stap 7
Voeg een 0.5 theelepel zout toe en maal er wat zwarte peper boven.
Stap 8
Bak het gehakt al omscheppend in nog 6-8 minuten mooi bruin.
Stap 9
Laat het vocht verdampen.
Stap 10
Breek de eieren boven een kom en klop ze met een vork tot het wit en geel helemaal gemengd zijn.
Stap 11
Hak de peterselie en munt of eventueel dille, fijn.
Stap 12
Voeg het ei en de verse kruiden al roerend aan het gehakt toe.
Stap 13
Verwarm het gehaktmengsel al roerend op zacht vuur tot het ei begint te stollen, maar nog wel glanst.
Stap 14
Voeg naar smaak nog kruiden, zout en peper toe.
Stap 15
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 16
Leg alle velletjes filodeeg op een stapel op het werkvlak met de korte kant naar je toe.
Stap 17
Schep op het bovenste vel op de korte kant, een reep van het gehaktmengsel circa 2 cm van de onderrand en de zijkanten.
Stap 18
Vouw de zijkanten van het deegvel over de gehaktvulling en vouw ook de onderrand erover.
Stap 19
Rol het deeg met gehakt stevig op, zodat het een ‘sigaartje' wordt.
Stap 20
Maak op dezelfde manier nog 15 sigaartjes.
Stap 21
Leg de filodeeg-sigaartjes op de bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een kwastje rondom met olijfolie.
Stap 22
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de sigaartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 23
Serveer ze op een schaal.
