Filobakjes met kippenragout en parmaham
Ingrediënten
Bereidingswijze Filobakjes met kippenragout en parmaham
Stap 1
Leg de kipfilets met de laurier, tijm, sjalot en peperkorrels in een pan en giet circa 700 ml water erbij. Breng aan de kook en zet dan de warmtebron laag.
Stap 2
Pocheer de kip afgedekt circa 10 minuten. Neem de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Verwijder de peper uit de bouillon en kook de bouillon verder in tot er nog 500 ml over is.
Stap 3
Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Snijd de kip in blokjes.
Stap 4
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de plakken ham krokant. Leg op keukenpapier en laat afkoelen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200ºC. Roer 1 eetlepel bietenpuree die over is van het voorgerecht (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/salade-van-roze-groenten/">klik hier voor het recept</a>) en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
Stap 6
Leg een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk met de bietenolie. Leg een tweede deegvel erbovenop en maak zo 4 dubbele vellen.
Stap 7
Bestuif de muffinvorm met wat bloem. Snijd de deegvellen aan de korte kant doormidden zodat je 8 stukken hebt en bekleed 8 holtes van de muffinvorm ermee.
Stap 8
Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg. Bewaar de rest van de eidooier.
Stap 9
Bak de filobakjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Stap 10
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Laat garen tot de bloem na enkele minuten loslaat van de bodem.
Stap 11
Giet de bouillon geleidelijk erbij tot de saus glad is en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat minimaal 2 minuten doorkoken.
Stap 12
Schep de stukjes kip door de ragout en warm nog even mee. Klop de rest van de eidooier los met de room en roer op de laagste stand door de ragout.
Stap 13
Zet 2 filobakjes op elk bord en schep de ragout erin. Bestrooi met peper, verkruimelde ham en oregano.