Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Filobakjes met bietentartaar en mierikswortelcrème
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Filobakjes met bietentartaar en mierikswortelcrème
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de vellen filodeeg in vierkanten van 10x10 cm voor een gewone muffinbakvorm of in 4x4 cm voor een bakvorm voor mini-muffins.
Stap 2
Besmeer elke laag filodeeg met boter en leg steeds 2 plakjes kruislings in een holte van de muffinvorm. Bak de deegbakjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 3
Marineer intussen de blokjes biet circa 10 minuten met het citroensap en de olijfolie. Meng de roomkaas met de zure room en mierikswortel en breng goed op smaak met zout en peper.
Stap 4
Vul een spuitzak of diepvrieszakje met puntje eraf met de vulling. Spuit de vulling in de filobakjes tot de bakjes halfvol zijn en lepel voorzichtig de bietentartaar erop.
Stap 5
Garneer met een takje dille en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - spuitzak
- - diepvrieszakje
Voedingswaarden
- Energie530 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten43 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd19 g
