Feesttaart met noten en chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Feesttaart met noten en chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een beslagkom zelfrijzend bakmeel met bruine suiker, koekkruiden en wat zout. Breek de eieren erboven en voeg ¼ van de hoeveelheid stroop toe. Voeg al roerend zoveel melk toe dat het een glad beslag wordt.
Stap 2
Schenk het beslag in de springvormen en bak de taarten in de oven in 45-50 minuten gaar. Ze zijn gaar als een satéstokje, in het midden geprikt, er droog uitkomt. Laat de taarten uit de oven 5 minuten afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Stap 3
Hak intussen de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht bruin. Doe ze in een kom en meng er de resterende eetlepels stroop door. Klop in een grote kom de slagroom met de yoghurt, suiker en slagroomversteviger goed stijf.
Stap 4
Snijd elke taart in 2 lagen. Verdeel ¾ van het notenmengsel over 3 taartlagen en bestrijk ze daarna royaal met het roommengsel. Stapel deze 3 lagen op een mooie, platte schaal op elkaar. Leg ook de laatste taartlaag erop.
Stap 5
Strijk het resterende roommengsel over de bovenkant van de taart en schenk er in een cirkel wat chocoladesaus over. Trek de saus met een vork door de room voor een marmer-effect. Verdeel het restant van het notenmengsel in het midden. Laat de taart in de koelkast 1-2 uur opstijven.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - 2 springvorm 20-22 cm, ingevet, bodem bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie745 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten98 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd13 g