Fazantfilet met knoflookshiitake
Ingrediënten
Bereidingswijze Fazantfilet met knoflookshiitake
Stap 1
Laat de fazant op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verhit de roomboter in een grote koekenpan. Leg de fazantfilets met de huidkant naar beneden in de pan en bak ze 15 minuten gaar.
Stap 3
Verpak de fazantfilet in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 4
Schil intussen de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 5
Zet de zoete aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de zoete aardappelen in 10 minuten gaar.
Stap 6
Giet af en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verhit een pan met 2 el olijfolie op hoog vuur. Bak de shiitake met de knoflook en de tijmblaadjes 8 minuten.
Stap 8
Verdeel de zoete aardappelpuree, knoflookshiitake en fazantfilets op de borden. Garneer met de granaatappelpitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie343 kcal
- Koolhydraten62.2 g
- Vet6.6 gWaarvan verzadigd3.8 g
Trefwoorden
