Fazantenbout met geroosterde zoete wortelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Fazantenbout met geroosterde zoete wortelen
Stap 1
Laat de bouten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Stap 3
Verhit 2 el roomboter in een pan, voeg de fazantenbouten toe en bak rondom 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Snijd intussen het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel. Schil met een dunschiller en halveer.
Stap 5
Meng in een ovenschaal met de sinaasappelrasp en -sap en de takjes tijm. Rooster 25 minuten in de oven.
Stap 6
Verhit intussen een pan met de slagroom en 400 ml water en breng aan de kook. Voeg al kloppend het maïsmeel toe, klop tot een glad mengsel en laat 30 minuten zachtjes gaarkoken.
Stap 7
Roer regelmatig door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8
Haal de fazantenbouten uit de pan en pak in met aluminiumfolie, laat 10 minuten rusten.
Stap 9
Zet de pan met bakvet terug op het vuur, voeg de rest van de roomboter toe en bak de ui 5 minuten. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en bak nog 5 minuten.
Stap 10
Verdeel de polenta, geroosterde wortelen en fazantenbouten over de borden. Serveer met de uienjus.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - dunschiller of kaasschaaf
Voedingswaarden
- Energie1099 kcal
- Eiwit68.2 g
- Koolhydraten47.3 g
- Vet69.9 gWaarvan verzadigd37.9 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)