Eton mess ijstaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Eton mess ijstaart
Stap 1
Bekleed de cakeblik met bakpapier. Verkruimel met een deegroller de volkorenbiscuits in een zak of theedoek.
Stap 2
Meng de gesmolten boter door het koekkruim en verdeel gelijkmatig over de bodem van het bakblik. Druk stevig aan met een lepel en zet in de vriezer.
Stap 3
Laat intussen het roomijs iets zacht worden. Laat de peren uitlekken en pureer glad. Schep de puree door de helft van het roomijs.
Stap 4
Verdeel het ijs in 2 lagen over de koekjesbodem. Strijk glad en zet terug in de vriezer.
Stap 5
Schil de avocado en doe de stukken in een maatbeker. Rasp er 1 el limoenschil bij. Pureer het met de stemgember glad met de staafmixer.
Stap 6
Meng met een snufje zout en de mascarpone. Doe in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op het ijs.
Stap 7
Hak de chocolade sneeuwamandelen grof en verdeel met de meringues over de eton mess. Snijd in plakken om te serveren.
Aanvullende benodigdheden
- - cakeblik
- - staafmixer
- - Spuitzak
- - gekartelde spuitmond 2 cm
Voedingswaarden
- Energie758 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten66 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd26 g