Erwtensoep met vega worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Erwtensoep met vega worst
Stap 1
Was de spliterwten en laat 2 uur wellen in lauwwarm water.
Stap 2
Snipper de ui. Verhit een soeppan met de helft van de olie en fruit de ui. Voeg de erwtensoepgroente toe en bak al omscheppend 5 minuten tot de groente zacht is.
Stap 3
Voeg 2 ltr water toe aan de ui en breng aan de kook. Los er de bouillonblokjes in op. Kook de spliterwten in de bouillon met het laurierblaadje in 50 minuten gaar.
Stap 4
Schil intussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in kwarten. Voeg de knolselderij en de aardappel na 10 minuten toe aan de soeppan. Roer regelmatig.
Stap 5
Leg de verpakte rookworst 15 minuten in heet, maar niet kokend water. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de vegetarische spekcjes 3 minuten.
Stap 6
Stamp de gekookte erwten met de aardappel met de pureestamper tot een stevige snert. Schep spekcjes erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 7
Snijd de worst in plakken en schep door de soep.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie618 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten53 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd7 g