Erwtensoep met rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Erwtensoep met rookworst
Stap 1
Snijd 4 cm wit van de prei in flinterdunne ringen. Snijd de resterende prei in iets dikkere ringen. Schil de knolselderij en snijd er een plak van ½ cm dik van. Snijd deze plak in piepkleine blokjes. Doe deze blokjes in een vergiet en schenk er kokend water over.
Stap 2
Laat goed uitlekken. Snijd de resterende knolselderij in wat grovere blokjes. Houd de flinterdunne preiringen en de kleine knolselderijblokjes achter voor garnering. Verwarm de boter in een soeppan. Snipper de ui fijn en schep de ui, knolselderij en spliterwten erdoor en bak 2 minuten.
Stap 3
Voeg 1 liter water met bladselderij en 2 theelepels zout toe. Breng al roerend aan de kook en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en het een goed gebonden soep wordt.
Stap 4
Voeg als de soep te dik wordt meer water toe. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen. Snijd de rookworst in plakjes. Snij de ham in reepjes. Roer de reepjes ham en de helft van de plakjes worst door de soep en warm nog 1-2 minuten door.
Stap 5
Serveer de soep en verdeel de resterende plakjes rookworst, preiringen en blokjes knolselderij erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten42 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd13 g