Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Erwtensoep met roggebrood en spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Erwtensoep met roggebrood en spek
Stap 1
Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
Stap 2
Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
Stap 3
Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
Stap 4
Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten72 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
