Erwtensoep met krokant gebakken halloumi
Ingrediënten
Bereidingswijze Erwtensoep met krokant gebakken halloumi
Stap 1
Schil de knolselderij en wortel en snijd deze in blokken van 2 cm.
Stap 2
Spoel de spliterwten 2 keer onder koud water. Zet de spliterwten, knolselderij, wortel en laurierbladeren in een pan tot 4 cm boven de groente onder water en breng aan de kook. Kook in 30 minuten gaar, verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met de staafmixer.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel intussen de sneden brood over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 el olijfolie over. Rooster het brood in de oven 6 minuten tot het goudbruin en krokant is.
Stap 4
Snijd de halloumi in blokken van 1 cm. Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de halloumi in 7 minuten goudbruin en krokant.
Stap 5
Hak de peterselie grof. Verdeel de erwtensoep over de kommen en garneer met de krokant gebakken halloumi, peterselie en toast.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie553 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten42 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd12 g