Entrecote met rodekoolsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Entrecote met rodekoolsalade
Stap 1
Laat de entrecote een uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de rode kool in dunne repen.
Stap 3
Verhit 2 el olijfolie in een wok en bak de rode kool op hoog vuur in 5 minuten zacht. Voeg in de laatste minuut de steranijs en kaneel toe.
Stap 4
Schep uit de pan en laat afkoelen.
Stap 5
Hak de peterselie en walnoten grof. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Stap 6
Meng de rest van de olijfolie met de braad-en grillkruiden. Wrijf de entrecotes ermee in.
Stap 7
Verhit een grillpan. Gril de entrecotes in 2-3 minuten per kant naar wens rood of rosé.
Stap 8
Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en voeg de kruidenboter toe. Laat 5 minuten rusten.
Stap 9
Meng de rode kool met de peterselie, rucola, walnoten, sinaasappelsap en rasp tot een kleurrijke salade.
Stap 10
Snijd de steaks in dunne reepjes en verdeel ze met de gesmolten kruidenboter over de rodekoolsalade. Breng op smaak met verse peper.
