Entrecote met gepofte knoflook en balsamico
Ingrediënten
Bereidingswijze Entrecote met gepofte knoflook en balsamico
Stap 1
Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue.
Stap 2
Wrijf de entrecote royaal in met zout en versgemalen peper. Verpak de knoflook in aluminiumfolie.
Stap 3
Leg de entrecote met de bol knoflook en 3 takjes tijm op de barbecue en bak rondom bruin aan.
Stap 4
Laat het vlees op een lage temperatuur (160ºC) in ongeveer 30 minuten garen. Laat vervolgens onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 5
Laat intussen in een steelpan de groentefond, balsamicoazijn, resterende tijm en agave siroop tot de helft inkoken.
Stap 6
Neem na 20 minuten de knoflook van de barbecue. Druk de tenen knoflook uit de bol.
Stap 7
Druk de knoflooktenen met een houten lepel door een bolzeef of gebruik een knoflookpers.
Stap 8
Voeg toe aan de saus en monteer met de koude boter en serveer bij het vlees.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie261 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten3 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd6 g