Energy-Boost loempia met guacamole
Ingrediënten
Bereidingswijze Energy-Boost loempia met guacamole
Stap 1
Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
Stap 2
Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het.
Stap 3
Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan. Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt.
Stap 4
Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor.
Stap 5
Meng de ingrediënten voor de guacamole en voeg peper en zout toe. Zet die koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie.
Stap 7
Leg in het midden van het vel de helft van het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
Stap 8
Maak nog een loempia met de rest van de rijst.
Stap 9
Bak de loempia's in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie1465 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten89 g
- Vet111 gWaarvan verzadigd17 g
