Enchilada's uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Enchilada's uit de oven
Stap 1
Extra benodigdheden: blender of keukenmachine, rechthoekige lage ovenschaal.
Stap 2
Vet de ovenschaal in.
Stap 3
Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Hak de oregano fijn.
Stap 5
Snijd de geroosterde paprika's in stukjes.
Stap 6
Versnipper de ui.
Stap 7
Snijd de banaan in blokjes.
Stap 8
Hak de koriander fijn.
Stap 9
Kook de kipfilets in een pan met bouillon in 15 minuten zachtjes gaar.
Stap 10
Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes.
Stap 11
Rooster de pepers in een droge koekenpan tot ze wat zachter worden.
Stap 12
Pureer drie halve rode pepers met de knoflook, tomatenstukjes met vocht, oregano, kaneel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de ui, wat zout en peper in de blender tot een saus.
Stap 13
Hak de laatste halve rode peper in stukjes.
Stap 14
Verwarm de helft van de olijfolie in een wijde pan, schenk de tomatensaus erin en bak twee tot drie minuten.
Stap 15
Schenk er twee volle soeplepels bouillon bij en laat de saus twintig minuten zachtjes pruttelen.
Stap 16
Leg de gare kipfilets op een plank en trek ze met twee vorken in draadjes.
Stap 17
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan.
Stap 18
Bak de stukjes kip met de resterende ui, paprika, rode peper en de banaan al omscheppend twee tot drie minuten.
Stap 19
Schep er een kwart van de saus door en laat al omscheppend het vocht verdampen.
Stap 20
Voeg wat zout en peper toe.
Stap 21
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 22
Doop de tortilla's één voor één in de rode saus.
Stap 23
Schep er een reep vulling op en rol de tortilla's op.
Stap 24
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en schenk de rest van de saus erover.
Stap 25
Verdeel de zure room en kaas erover.
Stap 26
Bak de enchilada's in de oven in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin.
Stap 27
Strooi daarna de koriander erover.