Empanadas met gekruid rundergehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Empanadas met gekruid rundergehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook 3 eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de knoflook. Bak het gehakt rul in de hete olie.
Stap 3
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijnpoeder. Laat op laag vuur 10 minuten stoven.
Stap 4
Smelt de chocola in de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Hak de olijven grof. Pel de eieren, snijd fijn en schep de olijven en de eieren door het gehaktmengsel.
Stap 6
Steek met de steekvorm 16 rondjes uit het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het deeg, bestrijk de randen met water. Vouw het deeg dubbel en druk de randen dicht met de hand of met een vork. Leg de empanadas naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Stap 7
Klop een ei los, bestrijk de empananas en bak in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie314 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten29 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd4 g