Empanada met chorizo en vis
Ingrediënten
Bereidingswijze Empanada met chorizo en vis
Stap 1
Extra nodig:.
Stap 2
Schoteltje of kommetje (ø 12-15 cm).
Stap 3
Bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 5
Rol de rollen pizzadeeg op het werkvlak uit en steek er met een schotel of kom acht rondjes van circa vijftien cm uit.
Stap 6
Leg vier deegrondjes op de bakplaat en leg op elk rondje drie plakjes chorizo die elkaar overlappen.
Stap 7
Snijd de kabeljauw in vier gelijke stukken, wrijf ze in met wat zout en versgemalen peper en leg ze op de chorizo.
Stap 8
Verdeel de prei, paprika en tijm erover en leg de laatste deegrondjes erop.
Stap 9
Vouw het deeg rond de vulling naar beneden en druk de rand goed dicht.
Stap 10
Bestrijk de empanada's met melk.
Stap 11
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de empanada's in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 12
Lekker met een tomatensalade.