Empanada gallega
Ingrediënten
Bereidingswijze Empanada gallega
Stap 1
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking met 2 eetlepels olie in plaats van boter.
Stap 2
Verwarm ondertussen de andere 2 eetlepels olie en laat hierin de uiringen op middelhoge stand circa 5 minuten fruiten.
Stap 3
Schep de uien uit de pan en voeg de paprika toe aan het overgebleven bakvet. Bestrooi met wat zout en peper. Laat de paprika ook circa 5 minuten zachtjes bakken.
Stap 4
Rol van het deeg twee dunne vierkante of ronde lappen op een met bloem bestoven werkblad. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 5
Bestrijk een bakblik royaal met olie en bekleed deze met een lap deeg.
Stap 6
Verdeel hier de uiringen, paprika en vis over en bestrooi met wat zout en peper. Leg de andere deeglap hierop.
Stap 7
Bestrijk de deegranden met wat water, vouw ze om en druk ze goed dicht. Bestrijk de bovenkant met ei.
Stap 8
Bak de empanada in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de empanada afkoelen tot lauwwarm of eet hem geheel afgekoeld. Snijd de empanada in vierkante stukken.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie690 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten93 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd3 g