Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Empanada's met pittige tomatensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Empanada's met pittige tomatensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en bak hierin de rode ui, knoflook, tomatenpuree, kaneelpoeder, paprikapoeder, versgemalen peper, zout, rundergehakt en pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen.
Stap 2
Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei.
Stap 3
Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten.
Stap 4
Meng de rode peper en koriander door de gezeefde tomaten en breng op smaak met zout. Serveer met een pittige tomatensaus bij de empenada's.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten59 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g