Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Empanada's met gehakt en geroosterde paprika
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Empanada's met gehakt en geroosterde paprika
Stap 1
Kneed het deeg nogmaals door en snijd het in 2 stukken. Rol van een helft steeds een stukje deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dun rond lapje en leg deze op de bakplaat.
Stap 2
Verdeel de paprika over de deegbodem en verdeel hierover het gehakt. Laat langs de randen 1 cm vrij.
Stap 3
Druk de blokjes feta in het gehakt. Rol het overige stuk deeg ook steeds uit tot ronde lapjes en leg deze over de vulling.
Stap 4
Duw de deegrandjes goed op elkaar en knijp ze samen tot een klein opstaand randje. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 5
Bestrijk de deegpakketjes met ei en bak de empanada's onder in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met knoflooksaus.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie715 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten66 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd13 g