Eieren en tomaten gevuld met avocadocrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Eieren en tomaten gevuld met avocadocrème
Stap 1
Kook de eieren in acht minuten hard.
Stap 2
Halveer intussen de tomaten en schep het vocht, de zaadjes en de zaadlijsten eruit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken.
Stap 3
Laat de eieren schrikken, pel ze en halveer ze in de lengte.
Stap 4
Haal de dooiers eruit en houd deze apart.
Stap 5
Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Sprenkel er citroensap over.
Stap 6
Voeg de geitenkaas met de dooiers van de helft van de eieren en het basilicum toe.
Stap 7
Pureer alles tot een glad en smeuïg, maar wel stevige crème en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Meng er als het mengsel te slap is nog een of twee eidooiers door (de overige dooiers heb je niet nodig).
Stap 9
Doe de crème over in de spuitzak en draai deze goed dicht.
Stap 10
Zet de halve eieren en tomaatjes op een platte schaal en spuit er flinke toef avocadocrème in. Strooi er wat Hollandse garnalen over en garneer met dille.
Aanvullende benodigdheden
- - keukemachine
- - spuitzak met kartelmond
Voedingswaarden
- Energie130 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten1 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
