Eggs benedict met krokant spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Eggs benedict met krokant spek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Splits de 4 eieren. Het eiwit gebruiken we niet. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Mix het eigeel met de witte wijnazijn en wat zout en peper in een keukenmachine tot het mengsel licht en luchtig wordt.
Stap 4
Schenk er daarna, terwijl de keukenmachine draait, de gesmolten boter in een dun straaltje bij. Blijf mixen tot je een dikke, lobbige Hollandaisesaus.
Stap 5
Schenk in een kommetje, breng op smaak met 2 el citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 6
Leg de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Voeg na 2 minuten de kaiserbroodjes toe.
Stap 7
Pel en schil de avocado en snijd in plakken.
Stap 8
Breng water aan de kook in een steelpan. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt, maar nog wel kleine belletjes op de bodem zichtbaar zijn.
Stap 9
Breek 1 ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig uit het kommetje in het midden van de draaikolk glijden.
Stap 10
Gaar het ei 3 minuten, tot het eiwit gestold is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 11
Herhaal met de overige 3 eieren, en zorg dat het water tegen het kookpunt aan blijft.
Stap 12
Snijd de kaiserbroodjes open. Verdeel de avocado en het krokante spek erover, leg daar de 4 gepocheerde eieren op en schenk de Hollandaisesaus erover.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie1.03 kcal
- Eiwit25.5 g
- Koolhydraten30.4 g
- Vet88.5 gWaarvan verzadigd42.4 g