Eggs benedict met gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Eggs benedict met gerookte zalm
Stap 1
Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Splits 4 eieren. Het eiwit gebruiken we niet. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Mix het eigeel met de witte wijnazijn in de keukenmachine tot een luchtig mengsel. Schenk er daarna, terwijl de keukenmachine draait, de gesmolten boter in een dun straaltje bij.
Stap 4
Blijf mixen tot een dikke, lobbige Hollandaisesaus. Schenk in een kommetje, breng op smaak met 2 el citroensap, peper en zout. Zet in de koelkast.
Stap 5
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak het casinobrood in 1-2 minuten aan beide kanten goudbruin. Verdeel over 4 bordjes.
Stap 6
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de knoflook en spinazie 3 minuten. Laat dit uitlekken op een zeef.
Stap 7
Breng in een steelpan water aan de kook. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt, maar er nog wel belletjes op de bodem zichtbaar zijn.
Stap 8
Breek 1 ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig uit het kommetje in het midden van de draaikolk glijden.
Stap 9
Gaar het ei 3 minuten, tot het eiwit gestold is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 10
Herhaal met de overige 3 eieren. Zorg dat het water tegen het kookpunt aan blijft.
Stap 11
Verdeel de spinazie en de gerookte zalm over de casino boterhammen. Leg daar de gepocheerde eieren op en schenk er de Hollandaisesaus over.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - grote serveerring
Voedingswaarden
- Energie768 kcal
- Eiwit25.7 g
- Koolhydraten20 g
- Vet64.3 gWaarvan verzadigd37.5 g