Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Eendenrillettes & gerookte eendenborstfilet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Eendenrillettes & gerookte eendenborstfilet
Stap 1
Leg de eendenbouten op een plank en trek het vel eraf. Trek het vlees met een vork van de botjes. Trek de stukjes vlees met 2 vorken tot draadjes uit elkaar. Meng de draadjes in een afsluitbare kom met tijm, wat zout, versgemalen zwarte peper, enkele druppels azijn en eendenvet tot een smeuïge massa. Laat de rillettes op een koele plaats tenminste 1 uur op smaak komen.
Stap 2
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Schuif de takjes tomaatjes in een bakblik 10 cm onder het hete grillelement en verwarm ze 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.
Stap 3
Doe de eendenrillettes over in de potjes en zet deze op houten plankjes. Leg de plakjes eendenborstfilet er losjes naast en leg ook de augurkjes en takjes met tomaatjes erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 glazen potjes
Voedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten3 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd12 g