Eendenborst met speculaassaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Eendenborst met speculaassaus
Stap 1
Kerf met een scherp mes het vet van de eendenborsten tot een ruitpatroon in, maar snijd niet in het vlees. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
Stap 2
Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetkant naar beneden erin. Bak de filets 4-5 minuten tot ze bruin zijn. Keer om en bak de andere kant in 2-3 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Giet 2/3 van het vet af. Roer de bruine suiker door de rest van het bakvet en laat licht karamelliseren. Voeg de koekkruiden, mosterd, fond en port toe en kook iets in. Leg de rozemarijn even in de saus.
Stap 4
Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de saus en garneer met rozemarijn. Lekker met puree van zoete aardappel, aardappelpoffers of rode aardappels met laurier en spek.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten8 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd11 g