Eendenborst met sinaasappelcouscous en pistache
Ingrediënten
Bereidingswijze Eendenborst met sinaasappelcouscous en pistache
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Kerf de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings enkele millimeters in met een scherp mes en dep de filets droog met keukenpapier.
Stap 3
Meng 2 theelepels kaneel met het venkelpoeder, versgemalen peper en zout. Smeer de eendenborst aan beide kanten in met het specerijenmengsel en zet opzij.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Leg de eendenborst op de velkant in de hete pan en bak tot goudbruin: afhankelijk van de dikte 5-7 minuten. Bak ca. 3 minuten aan de andere kant.
Stap 5
Doe de filets met de velkant naar beneden over in een ovenschaaltje, giet het braadvet uit de pan erover en zet ca. 8 minuten in de oven.
Stap 6
Rasp ondertussen de sinaasappel en pers uit. Hak de pistachenoten grof en bak kort in een droge koekenpan. Hak de peterselie fijn.
Stap 7
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de rest van de kaneel, de sinaasappelrasp- en sap, pistachenoten, platte peterselie en de olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
Haal het vlees uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 8 minuten rusten. Snijd de eendenborst in dunne plakken van ca. 1 cm, breng eventueel nogmaals op smaak met peper en zout, serveer op of naast de couscous.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten63 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd6 g