Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree
Stap 1
Kook de wortels en aardappel gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
Stap 2
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilets. Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
Stap 3
Bak in een droge hete koekenpan de eendenborstfilets op de velkant in 6-7 minuten goudbruin. Keer ze om en bak ze aan de andere kant in circa 3 minuten bruin, zodat de binnenkant rosé blijft.
Stap 4
Wikkel ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven en kunnen rusten.
Stap 5
Roerbak de paddenstoelen op een hoge stand in het achtergebleven eendenvet 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en giet bij het bakvet de wijn, balsamicoazijn en honing. Kook dit in tot een lichtgebonden saus.
Stap 6
Pureer intussen de afgegoten gare wortel en aardappel en voeg zout naar smaak toe.
Stap 7
Verdeel de wortelpuree over 4 warme borden. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de paddenstoelen erop en giet er wat jus omheen. Garneer met de bosuitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie305 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten13 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd7 g