Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Easy moussaka
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Easy moussaka
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelschijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
Stap 2
Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
Stap 3
Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
Stap 5
Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie795 kcal
- Eiwit46 g
- Koolhydraten54 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd20 g
