Easy laagjestaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Easy laagjestaart
Stap 1
Leg 4 plakken cake tegen elkaar in een vierkant op een stuk karton en teken de cake af op het karton. Knip 1 cm rond het afgetekende stuk af en verpak het karton in vershoudfolie. Leg op een platte schaal.
Stap 2
Leg de 4 plakken cake op het ingepakte karton op de schaal en verdeel de helft van de chocovulling erover. Strijk glad met een mes en leg weer 4 plakken cake erop. Vervolg met de helft van de muntvulling en ga verder met een laagje cake, de rest van de chocovulling, een laagje cake en de rest van de muntvulling. Eindig met een laagje cake. Verpak de taart voorzichtig maar stevig in vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Stap 3
Verwarm voor het glazuur de boter, poedersuiker en room in een (steel)pan tot de boter is gesmolten. Neem van de warmtebron en roer met een garde de chocolade erdoor tot alle klontjes verdwenen zijn. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
Stap 4
Neem de taart uit de koelkast en giet beetje bij beetje het glazuur over de taart. Laat overtollig glazuur langs de taart lopen en verdeel het met een spatel of groot mes rond de taart. Laat het glazuur in de koelkast nogmaals minimaal 1 uur opstijven.
Stap 5
Snijd overtollig glazuur van de randen weg en decoreer de taart naar wens met muntblaadjes, rood fruit, chocoschotsen (zie tip). Bestuif met poedersuiker en/of decoreer met spikkels.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - bakpapier
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie1045 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten82 g
- Vet72 gWaarvan verzadigd45 g