Duitse zwiebelkuche
Ingrediënten
Bereidingswijze Duitse zwiebelkuche
Stap 1
Meng het gist en de suiker met 150 ml lauwwarm water en laat 5 minuten staan. Meng ½ tl zout door de bloem en voeg het gistmengsel toe.
Stap 2
Kneed in circa 10 minuten tot een mooi elastisch deeg. Laat in een kom afgedekt met een vochtige theedoek 1 uur rijzen.
Stap 3
Snijd intussen de uien in halve ringen. Maal de karwijzaadjes fijn in een vijzel. Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 2 minuten.
Stap 4
Voeg de uien en het karwijzaad toe en bak in circa 20 minuten op middel hoog vuur zacht en licht bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvorm in met boter of olie. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm ermee.
Stap 6
Verdeel het uienmengsel over de taartbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Schenk bij het uienmengsel en bak de zwiebelkuche in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Verwijder de laatste 10 minuten de springvorm, zodat de zijkanten ook goudbruin kleuren. Lekker met een groene salade.