Duitse Lebkuchen - geglazuurde kruidkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Duitse Lebkuchen - geglazuurde kruidkoekjes
Stap 1
Extra benodigdheden: handmixer, keukenmachine, kerstkoekjes uitsteekvormpjes en bakpapier.
Stap 2
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.
Stap 3
Meng de gemalen amandelen in een kom met de bloem, bakpoeder, een snufje zout, koekkruiden, sinaasappelschil en citroenschil.
Stap 4
Klop in een beslagkom het ei en suiker in 5 minuten tot een dikke romige massa en klop de honing en de melk erdoor.
Stap 5
Meng vervolgens het bloemmengsel erdoor tot het een deeg wordt.
Stap 6
Laat het deeg afgedekt met plasticfolie in de koelkast tenminste 1 uur rusten.
Stap 7
De smaak wordt beter als u het een paar uur tot een dag laat liggen.
Stap 8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 9
Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 0.75 cm dik en steek er met de uitsteekvormen koekjes uit.
Stap 10
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek er weer koekjes uit.
Stap 11
Leg de koekjes met tussenruimten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 12
Bak de koekjes –zo nodig in 2 keer– in de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Stap 14
Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepels citroensap tot een glazuur.
Stap 15
Verwarm de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen.
Stap 16
Bestrijk de helft van de koekjes met citroenglazuur en de andere helft met chocoladeglazuur.
Stap 17
Laat het glazuur hard worden en bewaar de koekjes in een trommel.
