Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
Stap 3
Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
Stap 4
Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Stap 5
Stoof zachtjes 15-17 minuten.
Stap 6
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
Stap 7
Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
Stap 8
Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
Stap 9
Lekker met gekookte krieltjes.
