Drie in de pan met gebakken appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Drie in de pan met gebakken appel
Stap 1
Pers de citroen.
Stap 2
Was drie appels en boor het klokhuis eruit.
Stap 3
Snijd deze appels in plakken van een cm dik.
Stap 4
Besprenkel de plakjes met wat citroensap.
Stap 5
Schil de laatste appel en verwijder het klokhuis.
Stap 6
Rasp deze appel boven een kommetje en meng er een eetlepel citroensap door.
Stap 7
Verwarm de oven op 80°C.
Stap 8
Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout, het ei en de melk tot een glad beslag.
Stap 9
Roer de geraspte appel en de rozijnen door het beslag.
Stap 10
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en schep er met een juslepel drie bergjes beslag in.
Stap 11
Bak de pannenkoekjes goudbruin tot de bovenkant droog is, keer ze en bak de andere kant goudbruin.
Stap 12
Houd de pannenkoekjes warm op een bord in de oven en bak op dezelfde manier nog per persoon drie pannenkoekjes.
Stap 13
Bak in dezelfde pan de plakken appel – in twee of drie keer – in 4 minuten mooi bruin.
Stap 14
Keer ze na 1-2 minuten.
Stap 15
Verwarm steeds eerst een klein klontje boter in de pan.
Stap 16
Maak op de borden torentjes van elk drie pannenkoekjes met daartussen plakken appel.
Stap 17
Er mogen meerdere plakjes appel op elkaar liggen.
Stap 18
Garneer de torentjes met een toef room of yoghurt en strooi er wat bruine suiker over.
