Drie in de pan met amandelspijs en kruidnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Drie in de pan met amandelspijs en kruidnoten
Stap 1
Schil de appel, snijd hem in vieren en snijd het klokhuis eruit. Rasp de appelstukken boven een kom.
Stap 2
Halveer de sinaasappel en pers op een citruspers het sap eruit.
Stap 3
Verkruimel het amandelspijs boven een beslagkom en schenk het sinaasappelsap erbij. Roer alles tot een glad papje.
Stap 4
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en breek het ei boven de kom.
Stap 5
Schenk al roerend de karnemelk erbij en roer alles tot een glad beslag. Roer de geraspte appel door het beslag.
Stap 6
Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in. Druk in elk bergje meteen 3 kruidnootjes.
Stap 7
Bak tot de bovenkant gaat bubbelen.
Stap 8
Keer de pannenkoekjes met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin.
Stap 9
Leg de pannenkoekjes op een bord en herhaal evt. het bakken (1 maal per persoon).
Stap 10
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en schep op het bovenste pannenkoekje een flinke lepel Griekse yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie670 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten18 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g
