Double baked aardappelen met kaas en chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Double baked aardappelen met kaas en chorizo
Stap 1
Verwarm oven voor op 220 °C. Was de ongeschilde aardappelen en droog af met een theedoek.
Stap 2
Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof de aardappelen in de oven in 45 - 60 minuten gaar.
Stap 3
Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork of satéprikker in te prikken. Gaat deze makkelijk in de aardappel, dan is deze gaar.
Stap 4
Snijd intussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Laat de oven aan staan.
Stap 5
Neem de aardappelen uit het aluminiumfolie, halveer ze en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de aardappelen plat met de bodem van een pan.
Stap 6
Verdeel er de chorizo en de takjes rozemarijn over en besprenkel de aardappelen met olijfolie.
Stap 7
Rasp de gele schil van een halve citroen boven de aardappelen. Bestrooi met kaassnippers.
Stap 8
Plaats de bakplaat ongeveer 10-12 minuten terug in de oven, tot de aardappelen goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten.
Stap 9
Pers het sap uit de halve citroen en meng door de yogomild. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 10
Snijd de andere helft van de citroen in parten en verdeel met de radijs kiemen, alfalfa en broccoli kiemen over de dubbelgebakken aardappelen. Serveer met frisse yoghurtmayonaise.
