Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Doperwt broccolisoep met mosterd
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Doperwt broccolisoep met mosterd
Stap 1
Snijd de broccoli in roosjes van 3 cm. Snijd de bosui in schuine ringen van 1 cm dik.
Stap 2
Doe de doperwten, broccoli, groentebouillon tabletten, gemalen kerrie en de helft van de bosui in een pan tot net onder water en breng aan de kook. Kook dit 15 minuten en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper en de grof gemalen mosterd.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de falafel goudbruin. Snijd in stukjes van 2 cm. Hak de amandelen grof.
Stap 4
Verdeel de doperwt broccolisoep over de kommen en garneer met de falafel, amandelen en de rest van de bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit17.3 g
- Koolhydraten25.6 g
- Vet17.3 gWaarvan verzadigd1.8 g