Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Donuts met banketbakkersroom en steranijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Donuts met banketbakkersroom en steranijs
Stap 1
Klop voor de donuts het ei, de fijne suiker, kookroom, sinaasappelsap en olijfolie door elkaar. Schep het bakmeel en de bakpoeder erdoor tot een zacht deeg.
Stap 2
Verwarm de zonnebloemolie tot 180ºC. Leg het donutdeeg op een met bakmeel bestoven werkvlak en kneed 1 minuut licht door. Verdeel het deeg in 15 stukken. Rol deze stukken tot een worst van 15 cm lang en druk de uiteinden samen tot een ring. Maak het gat aan de binnenkant glad met je vingers.
Stap 3
Frituur de donuts met 3 stuks tegelijk in circa 2 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de donuts afkoelen, snijd ze horizontaal open en bestrijk met de losgeklopte banketbakkersroom. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten37 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd3 g