Deense varkensrollade gevuld met appel en pruimen
Ingrediënten
Bereidingswijze Deense varkensrollade gevuld met appel en pruimen
Stap 1
Leg de varkensfricandeau op een plank met de lange kant naar u toe.
Stap 2
Snijd het stuk vlees op twee derde van de hoogte over de hele lengte in tot op 2 cm van de overliggende zijde.
Stap 3
Klap het vlees open.
Stap 4
Snijd het vlees in nu op een derde van de hoogte vanaf de lijn waar het vlees opengeklapt ligt naar de andere kant tot op 2 cm van de overliggende zijde.
Stap 5
Klap ook dit stuk open.
Stap 6
Er ligt nu een lange lap vlees.
Stap 7
Bestrooi deze met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Schil de appel in stukjes en snijd de pruimen in stukjes.
Stap 9
Schep in een kom de appel en pruimen om met zout, versgemalen zwarte peper en kaneel.
Stap 10
Verdeel dit mengsel over het vlees, maar laat aan de korte zijden elk 5 cm vrij.
Stap 11
Rol het vlees vanaf 1 korte zijde stevig op en bind het als een rollade elke 2 cm op met rolladetouw.
Stap 12
Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
Stap 13
Schenk langs de rand van pan eerst de wijn erbij en dan de room.
Stap 14
Stoof de rollade met de deksel schuin op de pan in 30-40 minuten zachtjes gaar, keer de rollade regelmatig.
Stap 15
Leg de rollade op een plank en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 16
Roer de jam door het stoofvocht en kook het vocht tot een saus.
Stap 17
Lekker met aardappelpuree en rodekool.