Deense fløddeboller
Ingrediënten
Bereidingswijze Deense fløddeboller
Stap 1
Klop de boter met 100 gr suiker tot een romig mengsel. Voeg de bloem en ¼ tl zout toe en kneed goed door.
Stap 2
Vorm een bal van het deeg en laat 30 minuten verpakt in vershoudfolie rusten in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ½ cm en steek er 20 cirkels van 5 cm Ø uit.
Stap 4
Bak de koekjes 8 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Stap 5
Splits de eieren. Klop de eiwitten met 30 gr suiker tot stijve pieken. Breng in een steelpan de rest van de suiker met 60 ml water aan de kook.
Stap 6
Neem als de suikersiroop 118 - 120 °C, is de pan van het vuur en giet heel langzaam al kloppend met een handmixer bij het eiwitschuim.
Stap 7
Blijf mixen tot het schuim lauwwarm is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Schep het eiwitschuim in een spuitzak.
Stap 8
Leg een rooster op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de koekjes erover. Verdeel het eiwitschuim in toefjes over de koekjes.
Stap 9
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan kokend water en schenk met een lepel over de koekjes met eiwitschuim, zodat ze helemaal bedekt zijn met chocola.
Stap 10
Hak de pecannoten en cranberry’s fijn en bestrooi de fløddeboller ermee. Laat minimaal 1 uur opstijven op een koele plek.
Aanvullende benodigdheden
- - suiker thermometer
- - spuitzak
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie717 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten81 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd22 g