Terug naar overzicht
Voor 4 personen
De perfecte biefstuk met rodewijnsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze De perfecte biefstuk met rodewijnsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm 4 borden in de oven. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de margarine en de olijfolie in de Tefal koekenpan. Bak de biefstukken aan beide kanten mooi bruin. Leg ze in een ovenschaal en plaats die 6 minuten in de oven. Laat het vlees daarna 4 minuten rusten op een plank.
Stap 2
Bak in het achtergebleven bakvet de ui glazig, samen met de knoflook en laurier in 2 minuten. Schenk er de wijn bij en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
Stap 3
Snijd de boter in stukken en klop die van het vuur af door de saus. Schenk nog voor alle boter gesmolten is de saus in een kom, anders schift hij.
Stap 4
Leg de biefstukken op de verwarmde borden en lepel er wat saus overheen.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal koekenpan 28 cm
Voedingswaarden
- Energie740 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten2 g
- Vet65 gWaarvan verzadigd28 g