Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Dame blanche
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Dame blanche
Stap 1
Neem 1 uur van te voren het chocolade-ijs uit de diepvries en zet het in de koelkast, zodat het ijs wat zachter kan worden.
Stap 2
Breek de chocolade alvast in stukjes en doe ze in een kleine steelpan. Schenk de room bij de chocolade.
Stap 3
Verwarm dit mengsel al roerend op heel zacht vuur tot de chocolade smelt. Roer alles tot een gladde warme saus.
Stap 4
Schep met een ijsbolletjestang in elke coupe 2 mooie bollen ijs.
Stap 5
Schenk de chocoladesaus erover en strooi de zilveren parels erover. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - ijsbolletjestang
- - 4 wijde rechte glazen
Voedingswaarden
- Energie305 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten25 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g